031 811 018 [email protected]

Ni kiša nije uspjela pokvariti dodjelu certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 53 nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na Gradskoj tržnici. Proizvođačima, koji redovno na klupe i štandove tržnice donose zdrave i svježe namirnice, proizvode i cvijeće iz vlastita uzgoja, certifikate je predao gradonačelnik Marin Mandarić uz pratnju Univerzalova direktora Stjepana Ripića, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Sanje Rogoz Šola te rukovoditeljice Univerzalove poslovne jedinice Tržnica Ivanke Vargić. Svečanosti je nazočila i zamjenica pročelnika za ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Božica Dunković. U ovom su ciklusu, čulo se, četiri gospodarstva koja su certifikacijski dokument, nakon terenske provjere uzgojnih uvjeta i kultura, primila prvi put.

Potporama za male poljoprivrednike i ruralni razvoj Grad Đakovo kontinuirano pruža podršku obiteljskim gospodarstvima, a gradonačelnik Mandarić, ohrabrujući lokalne proizvođače, najavio je uskoro novi projekt natkrivanja Gradske tržnice pa kiša, kazao je, više neće smetati.

Svake godine, u sklopu organiziranog označavanja domaćeg proizvodnog programa, Univerzal posebno apostrofira veterane „pijaca“, kojim je povodom posebno priznanje za 45 godina prisutnosti na Gradskoj tržnici kroz uzgoj i prodaju trajnica, ljetnica, presadnica i rezanog cvijeća primila Katica Majdiš, vlasnica istoimenog OPG-a iz Ulice Nikole Jurja Tordinca, jedno od zaštitnih lica Tržnice. U znak zahvalnosti, gradski je komunalac „svoju“ najdugovječniju cvjećaricu obradovao besplatnim korištenjem tržnog mjesta u razdoblju od 1. srpnja do 31. prosinca.

Krovnom projektu „Certificirane seljačke tržnice“ Udruge hrvatskih tržnica Univerzal se kao njezin član pridružio 2015. pa je ovo već sedma godina otkako se u Đakovu, kao i diljem Lijepe Naše, naglašava važnost obiteljskih gospodarstava koja jamče za podrijetlo svojih proizvoda, pružajući doprinos očuvanju poljoprivredne tradicije, nacionalnoj ekonomiji i zdravlju populacije, što je najbolje došlo do izražaja uslijed posljedica Covid-krize.

Skip to content