031 811 018 [email protected]

Zelene i javne površine

Lijep, čist i uredan grad ispunjen cvijećem i drvećem želja je svakog njegova žitelja. Uređene zelene i javne površine, uostalom, zrcale naš odnos prema životnoj sredini, okolišu i čovjeku. Zato predanim radom i komunalnim uređenjem Đakovo činimo mjestom ugodnog života.

Univerzal_doo_zelene_i_javne_povrsine_01

Od košnje trave do čišćenja snijega

Već je 60 godina čišćenje i uređenje zelenih i javnih površina u osnovnim Univerzalovim zadacima. Najzaslužniji su za higijenu pješačkih zona gradski čistači. Gurajući kolica s posudom za pospremanje otpadaka i s metlom i lopatom u ruci svih 365 dana u godini ovi strpljivi i predani ljudi prolaze svaki pedalj nogostupa i šetnica osam higijenskih zona, uz poseban pristup srcu grada. Njihovi kolege brinu za 250.000 četvornih metara zelenih površina košnjom trave, sadnjom i održavanjem desetaka tisuća sadnica cvijeća, sakupljanjem lišća, rezidbom i oblikovanjem drveća, a zimi čišćenjem snijega i tretiranjem pješačkih površina solju i sipinom. Tijekom bujanja vegetacije najveći je izazov za komunalce borba s intenzivnim rastom trave, okopavanje i zalijevanje 6.000 kvadrata cvjetnih gredica i šišanje grmova i žive ograde. Posebno je zahtijevan posao orezivanja krošanja drveća s autoplatforme, koji u hladnijem dijelu godine, kada priroda miruje, često i na velikim visinama obavljaju naši najiskusniji operativci.

Od ranoga proljeća do kasne jeseni komunalni se radnici često susreću uz gradske fontane, gdje obavljaju dezinfekciju, čišćenje i pranje njihovih korita, provjeru i čišćenje mlaznica, ali i standardnu obradu vode.

Sastavnice su našeg poslovanja u izgradnji ugodnog urbanog okruženja za sve generacije sugrađana higijena đakovačkih parkova, hortikulturno uređenje, popravak i zamjena klupa za odmor i koševa za otpad, briga za ispravnost i funkcionalnost opreme na dječjim igralištima, održavanje ukrasnih vaza i posuda s biljnim materijalom i niz drugih aktivnosti koje je nemoguće pobrojati.

Univerzal_doo_Đakovo_linija

Korisne informacije

Zone svakodnevnog čišćenja

≡ Raspored higijenskih zona

Komunalac u selu

Kontakt-osobe u sklopu programa “Komunalac u selu”

Piškorevci i Novi Perkovci, Mihajlo Pižir, 099 222 0800

Selci Đakovački, Josip Kokalović, 099 2220 801

Budrovci i Đurđanci, Drago Sito, 099 2220 802

Kuševac i Ivanovci, Mario Bujdoš, 099 2224 053

Široko Polje, Lorenc Klaić, 099 2224 054

Čišćenje snijega po prioritetima
Skip to content