031 811 018 [email protected]

Pogrebne usluge

Smrt označava kraj zemaljskog puta i rastanak s voljenom osobom. U trenucima žalosti brinemo o dignitetu pokojnika i organizaciji ispraćaja i pogreba, savjetujemo pokojnikovu obitelj o svemu potrebnom, osiguravamo pogrebnu opremu, svijeće i cvijeće te informiramo javnost o ukopu.

Univerzal_doo_pogrebne_usluge_03

Posljednji ispraćaji i ukopi

Diskretno organiziramo prijevoz pokojnih osoba s mjesta smrti u lijesu koji je odabrala obitelj, a bez naknade i iz svih naselja Đakovštine, s punim razumijevanjem za trenutke boli, tuge i žalosti i očuvanje intime i privatnosti pokojnikovih najbližih.

Naša je pogrebna služba dostupna u svako doba dana i noći na telefonu 091 2811 013, dok je ured Uprave groblja u Gajevoj 31 otvoren za vaše osobne posjete. Brze i pouzdane informacije dostupne su na brojevima 031 812 260 i 031 813 311. Pružamo profesionalne savjete koji će vam olakšati snalaženje kod smrtnog slučaja u svim okolnostima, što je izraz emocionalne solidarnosti i podrške, ali i prilika da trenutke potresenosti proživite u obiteljskom zajedništvu i prijateljskom okruženju, umjesto u izdvajanju vremena za ono što mi možemo učiniti umjesto vas.

Svu potrebnu opremu za ispraćaj i ukop drage osobe možete izbrati iz našeg salona i dogovoriti uz preporuku iskusnih djelatnika samo jednim dolaskom. Savjetovat ćemo vas o optimalnim potrebama i prikladnom izboru pogrebne opreme u skladu s vašim željama; od tipa lijesa ili urne, pokrova i grobnog križa do uređenja odra i aranžiranja živog cvijeća.

S našim djelatnicima dogovorit ćete sve detalje o pripremi ukopnoga mjesta, bdjenju uz pokojnika u kući oproštaja za obitelj, rodbinu i prijatelje neposredno uoči sahrane, protokolu posljednjeg ispraćaja i pogrebnog obreda, ispraćaju uz solo trubu ili vokalno-instrumentalnu pratnju, pjesmu i odavanje počasti, fotografiranju i slaganju vijenaca, cvijeća i lampiona na mjestu pokojnikova počivališta.

Univerzal_doo_Đakovo_linija

Ostale usluge

Izrada vijenaca i cvjetnih aranžmana

U cvjećarnici u Gajevoj 31 izrađujemo vijence i raznovrsne aranžmane od živog i umjetnoga cvijeća prema smjernicama i željama naručitelja. Ponudit ćemo vam i lampione raznih veličina, oblika i boja, uljne, parafinske i baterijske, ostakljena lampionska kućišta, kupove lampiona i posebno dizajnirane pisane izraze sućuti koji se prilažu uz svijeće i cvijeće za pokojnu osobu.

Izrada, ispis i isticanje osmrtnica

Bez naplate izrađujemo osmrtnice s fotografijom, informacijom o smrti, posljednjem oproštaju od pokojne osobe, mjestu i terminu pokopa. Tekstualni je sadržaj osmrtnice sve do zaključenja otvoren za posebne napomene i želje, a obitelj pokojne osobe sama odlučuje i o broju potrebnih osmrtnica. Osmrtnice postavljamo umjesto vas na info-ploči u Gajevoj 31, glavnim ulazima u Gradsko groblje u Đakovu i mjesna groblja te na svim relevantnim oglasnim mjestima u gradu i prigradskim naseljima.

Obavijesti o pogrebima objavljujemo svakodnevno na Univerzalovoj službenoj mrežnoj i Facebook stranici s poveznicom na raspored pogreba.

Čišćenje i uređenje grobnica

Naši djelatnici obavljaju čišćenje, pranje i uređenje grobnih mjesta cvjetnim aranžmanima, rezanim cvijećem u vazama, sadnjom trajnica u nadgrobnim posudama, svijećama, lampionima i ostalim dekorativnim motivima prema vašim naputcima i očekivanjima uoči blagdana, obljetnica smrti, Svih svetih i Dušnog dana, rođendana i imendana pokojnih osoba, kao u i svim ostalim prigodama koje odaberete. Po završenom uređenju šaljemo vam fotografije.

Digitalni servis e-Groblje

Servis e-Groblje digitalna je usluga za pregledavanje podataka o grobnim mjestima i pozicioniranje u prostoru. Sačinjen od grobnoga očevidnika i tražilice pokojnika, servis pruža niz mogućnosti s punom informacijom o pokojnima na lokaciji njihova počivališta, označenoj na karti grobalja.

Prostorno snalaženje omogućuje GIS Cloud, softver koji u “oblaku” podatke o pokojnicima iz grobnog očevidnika povezuje s kartom i prikazuje ih u realnom, tlorisnome prostoru groblja umanjenog mjerila.

Kada se fizički nađe na bilo kojemu od đakovačkih grobalja, korisnik aktiviranjem servisa (učitavanjem bar koda s ulaznih info-panela ili pristupom e-Groblju putem Univrezalove mrežne stranice) i unosom njemu poznatih podataka o pokojniku (npr. ime i prezime) također dobiva svoju lokaciju, da bi vlastitim kretanjem grobljem, sinkroniziranim s kartom, mogao pratiti put do traženoga grobnog mjesta, što je još jedna od prednosti aplikacije dostupne na https://www.univerzal-djakovo.hr/e-groblje/.

Informacijske ploče s tražilicom pokojnika

Na dvama su glavnim ulazima u Gradsko groblje postavljenje informacijske ploče s planom groblja. Plan jednostavnim tlorisnim prikazom daje prostorni raspored oko 6.500 grobnih mjesta i pregled vrijedne spomeničke baštine koja groblje u Đakovu čini posebnim.

Uz crticu o povijesti groblja dugoj 240 godina, posebnost je informacijske ploče QR kod, učitavanjem kojega se pristupa tražilici pokojnika, usluzi unutar servisa e-Groblje, i lociranju traženoga grobnog mjesta. Iako razvoj e-Groblja još nije dovršen, taj je digitalni servis već sada izvor brojnih informacija.

≡ Prostorni plan Gradskoga groblja
≡ Informacijska ploča

Kako postupiti u slučaju smrti?
Skip to content