031 811 018 [email protected]

Gradska tržnica

Na Gradskoj se tržnici obavlja kupoprodaja prehrambenih proizvoda, cvijeća i obrtničkih roba. Tržnica je u prvom redu izlog zdravih i provjerenih namirnica s polja i vrtova domaćih proizvođača, potvrđenih certifikatom Proizvodi hrvatskog seljaka.

Univerzal_doo_gradska_trznica_01

Poveznica proizvođača i potrošača

Gradska tržnica Đakovo, pozicionirana u samome srcu grada na 6.000 četvornih metara otvorenoga i 150 kvadrata zatvorenog prostora, od prvih je vjesnika proljeća do spremanja zimnice i kasne jeseni, svakako najživopisniji gradski kutak. Tradicionalni su i najposjećeniji tržni dani srijeda i subota. Pristupačnost tržnici omogućuje javno parkiralište u neposrednom okruženju sa 60 minuta besplatnog parkinga.

Naša je misija stvaranje izravnih veza između proizvođača i potrošača, dostupnost svježih proizvoda u svako doba godine i pružanje mogućnosti poštene zarade malim obiteljskim gospodarstvima uz podršku lokalnog stanovništva. Ponuda provjerenih domaćih proizvoda s njiva, voćnjaka i povrtnjaka Đakovštine privlači svakoga tko ukućanima želi poslužiti uvijek svježe namirnice iz ruku predanih, svakom poznatih proizvođača koji kupce dočekuju lijepom riječju i osmijehom. Vjerodostojnost izvornosti i kvaliteti njihovih namirnica daje certifikat Proizvodi hrvatskoga seljaka, a tržnicu u isto vrijeme najbolje označuje geslo „Svježe, zdravo, domaće!“.

Certificiranom se proizvodnjom, koja se potvrđuje posebnom svečanošću jednom godišnje, može pohvaliti 50-ak proizvođača s Gradske tržnice. Tržnica je doista važna karika u održivosti ruralnog prostora Đakovštine i ima svoje mjesto u lokalnome gospodarstvu, što se pokazalo posebno važnim u pandemijskim uvjetima.

Moderna đakovačka tržnica na sadašnjoj je i trajnoj lokaciji od 1950-ih. Osim fotografija iz starih albuma, svjedoci tomu su tada još postavljene betonske klupe i metalni štandovi s limenih pokrovom iz 1960-ih koji su u upotrebi i danas.

Univerzal_doo_Đakovo_linija

Korisne informacije

Prvi sat besplatnog parkinga

≡ Splitska ulica uz Gradsku tržnicu, 3. parking zona, svakog dana

Blagajna na Gradskoj tržnici

Augusta Cesarca 9, telefon: +385 (0)31 812 105
Radno vrijeme: ponedjeljak-subota: od 7:00 do 13:00 sati

Virtualna šetnja Gradskom tržnicom
Skip to content