031 811 018 [email protected]

Zbog iznimno visokih i neugodnih temperatura od 12. srpnja mijenja se raspored posljednjih ispraćaja i pogreba na grobljima Grada Đakova. Prvi je ukopni termin u 10 sati, drugi u 11, a treći u 12 sati. Odmicanjem dana temperature rastu, zrak postaje sve usijaniji, pa je i zadnji, podnevni termin još uvijek podnošljiv za sprovodne obrede.

U potrazi za prikladnijom satnicom za odvijanje pogreba u ekstremnim uvjetima, što je neodgodiv običaj i posao, Univerzal je ovakvoj praksi prvi put pribjegao prošlog ljeta za kolovoškog toplinskog vala. Javnost je bila podijeljena, no obitelji pokojnih i predstavnici župnih zajednica pozdravile su prijepodnevne termine ispraćaja i pogreba.

Ljetni ukopni raspored vrijedit će dok god traje razdoblje iznadprosječnih temperatura koje prognostičari označavaju narančastom i crvenom bojom jer predstavljaju opasnost za zdravlje, posebno za rizične skupine ljudi.

Uprava groblja također preporučuje sugrađanima izbjegavanje paljenja lampiona na počivalištima najbližih jer se lampioni izloženi jakom suncu brzo rastapaju i u doticaju s osušenim cvijećem i suhom travom mogu prouzročiti pojavu otvorenog plamena. Tako ćemo ujedno zaštiti grobljanske objekte i spriječiti gomilanje nepotrebnog otpada.

Skip to content