031 811 018 [email protected]

 

Gradski je komunalac dobivanjem nove bespovratne potpore ponovno aktualizirao projekt uređenja groblja u Ivanovcima Đakovačkim. Investiciju vrijednu 522.000 kuna (bez PDV-a) u tom će prigradskom naselju s 85% bespovratnih sredstava sufinancirati Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EAFRD)! Razlika od 78.000 kuna do pune cijene projekta ulazi u ulaganja iz nacionalnog Programa ruralnoga razvoja 2014.-2020. i bit će pokrivena sredstvima državnog proračuna. Nepovratna potpora u gotovo čitavom iznosu investicije u rekonstrukciju groblja u Ivanovcima (uz izuzetak poreza) velik je uspjeh Univerzalove Uprave i administracije jer, zahvaljujući postignutome, komunalcu preostaje jedino trošak PDV-a.

Subvencijom većom od pola milijuna kuna obuhvaćeni su građevinski radovi i opremanje ivanovačkog groblja, već obavljena priprema projektne i tehničke dokumentacije, troškovi građevinskog nadzora, kao i troškovi vrlo detaljne “papirnate” provedbe projekta, obvezne u slučaju korištenja europskog novca.

Nakon provedbe potrebnih natječaja, počet će prvi radovi. Groblje u Ivanovcima dobit će 300 dužnih metara nogostupa s istim uzorkom opločnika kao što su aleje na Gradskom groblju u Đakovu, hortikulturnu opremu, veliki granitni križ na središnjem krugu novog opločenja, novu rasvjetu, nova željezna ulazna vrata i žičanu ogradu, odnosno potpunu komunalnu infrastrukturu.

Skip to content