031 811 018 [email protected]

Na medijski istup Zorana Vinkovića, koji je netočno obznanio da je Univerzal izgubio još jedan sudski spor, reagirao je priopćenjem za javnost direktor trgovačkog društva Univerzal Stjepan Ripić.

Univerzal je protiv bivšeg direktora Mile Kaselja podigao tužbu na Općinskom sudu u Osijeku jer je on bez prethodne suglasnosti tadašnjega gradonačelnika Zorana Vinkovića 2017. dao izraditi projektnu dokumentaciju za izgradnju novih objekata na česticama u vlasništvu Grada, čime je Univerzal oštetio za 186.400,00 kuna, stoji u priopćenju. Projektirala se nova upravna zgrada groblja u Ulici Vatroslava Doneganija te javni toalet i zajednička Univerzalova i blagajna Đakovačkoga vodovoda iza Male crkve, što aktualni direktor ocjenjuje kao protupravnu i realno nepotrebnu investiciju.

Izdavanje suglasnosti Grada za sve značajnije investicije u gradsku imovinu obaveza je koja proizlazi iz Univerzalova Društvenog ugovora, unatoč čemu sporna suglasnost za dokumentaciju nastajalu uoči i neposredno nakon lokalnih izbora te 2017., navodi direktor Ripić, nikada nije pribavljena. Iako je tijekom sudskog postupka Kaselju dokazana kaznena odgovornost za zlouporabu položaja i ovlasti, Vinković ga je kao svjedok obrane lažnim svjedočenjem, tvrdeći da njegova suglasnost nije trebala, lišio odgovornosti, zbog čega je Mili Kaselju izrečena oslobađajuća presuda. Ipak, presuda je osječkog Suda nepravomoćna i Univerzal, najavljuje Ripić, podnosi žalbu.

Komentarom nepravomoćne presude, dodaje se u priopćenju, Vinković krši Ustav RH i vrši pritisak na Sud pred kojim je donošenje konačne odluke.


Priopćenje za javnost, 18. ožujka 2021.


Suglasnost Grada Univerzalu_primjer

Skip to content