031 811 018 [email protected]

Na prigradskom je groblju u Selcima Đakovačkim u tijeku izgradnja šest novih paralelnih pješačkih staza u sjeveroistočnom dijelu groblja i jedne u njegovu sjevernom dijelu, između kapelice i kuće oproštaja. Sve će nove staze od dekorativnih betonskih opločnika biti povezane s već postojećima. Radovima je također predviđena izgradnja četiriju platoa za kontejnere za otpad, dok će metalne stare klupe ispred kuće oproštaja konačno biti zamijenjene novima. Naposljetku, u jugozapadnom dijelu grobljanske parcele, ondje gdje nedostaje, zasadit će se živa ograda.

– Sve ćemo nove pješačke staze konstrukcijski, shemom polaganja opločnika i završnom obradom uskladiti s postojećim stazama, čime posebnu pozornost pridajemo vizualnoj usklađenosti mreže nogostupa kao cjeline, koju na selačkome groblju proširujemo za 280 dužnih metara novih staza, navodi Univerzalov direktor Stjepan Ripić. Vrijednost je građevinskih radova 265.000 kuna, među kojima se najveći dio investicije odnosi upravo na pješačke staze, a izvođač je tvrtka Tehnocolor.

Dosad su na završenoj posteljici pokrivenoj slojem kamene mješavine postavljeni rubnjaci za šest paralelnih nogostupa dužine 45 metara. – Radovi dobro napreduju i bit će završeni u listopadu, kako bi groblje Selaca Đakovačkih, prvi put rekonstruirano 2016. godine, spremno i u novom ruhu dočekalo blagdan Svih svetih, zaključuje direktor Ripić.

Skip to content