031 811 018 [email protected]

Prvi će se mališani u malom bazenu okupati za desetak dana, predvidivo za vikend 20. i 21. srpnja! Svi su radovi završeni, ali njegovo korito do isteka zadanog tehničkog roka mora ostati posve suho zbog specijalnog polimernog materijala kojim su obložene bazenske stijenke. Iako je bazen trebao biti gotov sredinom lipnja, brojni su problemi, na koje se naišlo pri sanaciji, ozbiljno prolongirali prvotne rokove i dovodeći u pitanje raspoloživost bazena u ovoj sezoni rastužili male kupače.

Kad je izvođač radova zatvorio mnoge pukotine na armirano-betonskoj ploči bazenskog dna i obavio nivelaciju, uočeno je kako se reparacijska žbuka odvojila od bazenske plohe. Uzrok je pronađen u prezasićenosti ploče podzemnom vlagom koja je pod utjecajem negativnog tlaka i sile počela izbijati van, pa je nadzorni inženjer predložio ojačati dno bazena posebnom žbukom za mokre podloge, prije nego li se nastave ostali projektirani radovi. Majstori su to učinili i na sve površine nanijeli hidroizolacijski cementni premaz te taj sloj presvukli dodatnim zaštitnim i dekorativnim premazom, otpornim na klor, soli i ultraljubičaste zrake. Izvedena je naposljetku neizostavna završna obrada preljevnoga kanala, čime je početkom mjeseca označen kraj rekonstrukcijskih radova.

Preostaje, međutim, strpljivo pričekati završetak razdoblja tijekom kojega se bazensko korito ne smije izlagati stalnoj vodi. Prema stručnjacima je to 21 dan od nanošenja zadnjeg premaza, što znači da smo na polovici odbrojavanja do otvaranja malog bazena.

Skip to content