031 811 018 [email protected]

Prvih je stotinu novih posuda za odlaganje otpadne plastike danas isporučeno Univerzalovim korisnicima na njihovim kućnim adresama. Žute kante zapremine 120 litara dobit će sva nestambena kućanstva koja plastičnu ambalažu i ostalu reciklabilnu plastiku posljednjih godina, otkako je organizirano razdvajanje otpada na kućnom pragu, zbrinjavaju u vrećama. Posude su pravo i trajno rješenje, njima se upotpunjuje osnovni set spremnika koje ima svaki korisnik javne usluge, a vreće i dalje ostaju opcija za eventualni višak plastike koji ne stane u kantu.

Komunalni radnici svakoj posudi na odredišnoj adresi dodjeljuju naljepnicu s odgovarajućim numeričkim i bar kod zapisom, usklađenim sa zelenom i plavom kantom, dok je na svakome korisniku vlastoručnim potpisom ovjeriti zaprimanje žute posude. Oni koji ne budu kod kuće kad im na vrata zazvone univerzalovci, u poštanskom će sandučiću zateći obavijest s jasnom uputom o preuzimanju kante. Važno je napomenuti da pravo na besplatnu posudu imaju samo privatne osobe, ne i poslovni subjekti.

Idućih će dana žuta kanta biti distribuirana korisnicima u Ulici bana Jelačića, Ivice Račana, Jakova Gotovca, Antuna Augustinčića, Bana Nikole Jurišića, Bračkoj, Hvarskoj, Joze Ivakića, Korčulanskoj, Miroslava Krleže, Marka Marulića, Rapskoj, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog te u Ulici Vjekoslava Karasa i Vanje Radauša.

Skip to content