031 811 018 [email protected]

Na svim đakovačkim grobljima prestaje vrijediti ljetna pogrebna satnica i od 15. rujna vraćamo se uobičajenim terminima posljednjih ispraćaja i pokopa, kako je bilo prije kolovoza i prilagodbe visokim temperaturama. U hladu grobljanskih čempresa i spomeničkih objekata za toplinskih se udara znalo izmjeriti i 40 Celzijevih stupnjeva, uvjeti boravka na suncu u najtoplijem su dijelu dana bili teško podnošljivi, posebno u okruženju ugrijanog mramora i u tamnijoj odjeći, zbog čega su pokopi tada pomaknuti na prijepodneva.

Ako je jedna dnevna sahrana, njezin se termin vraća na 14 sati, ako su dvije, bit će to u 13 i 14 sati, dok će u slučaju triju sahrana istoga dana, prva biti u 12, druga u 13, a treća u 14 sati. Termine je odredila Univerzalova Uprava u skladu s godišnjim dobom. Nije opravdano ulaziti u kasnije poslijepodnevne termine jer će dani uskoro postajati sve kraći, a ovu satnicu, na koju je javnost navikla u protekle dvije pandemijske godine, namjeravamo zadržati i tijekom zime. Osim toga, epidemiološka je situacija neizvjesna, pandemija koronavirusa ne jenjava, pa je to razlog više za upravo ovakav raspored pogreba kojim se donekle izbjegavaju masovnija okupljanja na malom prostoru.

Za ljetne satnice sahrana na Gradskom groblju i grobljima prigradskih naselja, od početka kolovoza do sredine rujna, pokopano je 37 osoba.

Skip to content