031 811 018 [email protected]

Univerzal od 1. siječnja privremeno zaustavlja održavanje stočnoga sajma u Piškorevcima. Trend slabljenja zanimanja za tradicionalnu trgovinu stokom u sklopu seoskog sajma, koji se do 2015. održavao i dvaput mjesečno, posebno je izražen u posljednjih desetak godina.

– Svoje su učinile i dvije prinudne višemjesečne stanke zbog suočavanja s koronapandemijom da bismo nakon povratka sajmovanju kasno proljetos primijetili kako je zanimanje domaćih ljudi za, narodski rečeno, “vašar” potpuno iščeznulo! Piškorevački smo sajam kao biljeg ruralne tradicije šireg područja Đakovštine, svemu unatoč, njegovali i čuvali, no kako sajam trgovačkome društvu generira troškove, a ozbiljnog prometa odavno nema, morali smo postupiti racionalno i prekinuti sajmovanje, zasad privremeno, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić i dodaje da odluka vrijedi dok god ne nastupe povoljnije okolnosti.

Na Sajmištu u Piškorevcima “vašar“ se odvija unazad 30 godina, dok komunalno poduzeće stočni sajam organizira već punih 60 godina, otkad je osnovano.

Skip to content