031 811 018 [email protected]

Na priopćenje za javnost gradske vijećnice Ivane Francem o problematici odvoza glomaznog otpada, koje je u srijedu 4. svibnja objavio dio lokalnih medija, reagirao je svojim priopćenjem, upućenim na iste medijske adrese, direktor trgovačkog društva Univerzal Stjepan Ripić. Priopćenje objavljujemo u cijelosti:


O navodima vijećnice Ivane Francem o odvozu glomaznog otpada, priopćenje za javnost

Plan odvoza glomaznoga otpada, objavljen na Univerzalovim službenim stranicama početkom travnja, nije rezultat pritisaka inspekcija, kako to očito radi političke samopromocije prikazuje gradska vijećnica Ivana Francem, već obaveza propisana novim Zakonom o gospodarenju otpadom te Odlukom Grada Đakova o načinu sakupljanja komunalnog otpada. Ta je Odluka stupila na snagu 11. veljače 2022. godine i Univerzal ju je implementirao u svoje poslovanje. Suprotno od teze vijećnice Francem, nadzor zakonitosti gradske Odluke, koji je provelo Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja, potvrdio je njezinu usklađenost sa Zakonom o gospodarenju otpadom, o čemu je I. Francem obaviještena dopisom državnog tajnika resornog ministarstva od 19. travnja.

Plasiranjem neistina u javnom medijskom prostoru pričinjena je šteta ugledu trgovačkog društva Univerzal, koje poslove gospodarenja komunalnim otpadom obavlja profesionalno i u skladu sa svim zakonskim propisima. Nedopustivim smatramo grubo izvrtanje činjenica i ovakvu prezentaciju vijećnice Francem, po kojoj se, kako tvrdi, upravo ona izborila za navodno uskraćenu uslugu, kada je jasno da besplatno preuzimanje glomaznoga otpada na lokaciji korisnika jednom godišnje proizlazi iz odredaba novog Zakona i Plana odvoza glomaznog otpada.

Sjetimo li se tko je prije pet godina vodio Univerzal, jasno je da I. Francem, po našem dubokom uvjerenju, u ovom slučaju nije motivirana interesom svojih sugrađana, već je instrument struktura koje su imale prste duboko “umočene” u Univerzalovo poslovanje i pokušaj oživljavanja, na svu sreću, propale politike.

 

U Đakovu 5. svibnja 2022. god.

Direktor: Stjepan Ripić

 


O navodima vijećnice Ivane Francem o odvozu glomaznog otpada – priopćenje za javnost, 5. svibnja 2022.


Nadzor zakonitosti Odluke o načinu pružanja JU sakupljanja komunalnog otpada – mišljenje Ministarstva, 19. travnja 2022.

 


Plan odvoza glomaznog otpada u 2022. po mjesnim odborima Grada Đakova


Korisnički obrazac za prijavu odvoza glomaznog otpada kućanstva


Odvoz glomaznog otpada, priopćenje za javnost, 8. travnja 2022.

Skip to content