Pravu je malu atrakciju ove subote priredio Mesni butik Jančo topeći na kockice narezanu svinjsku mast, na iznenađenje prolaznika, u amfiteatru Gradske tržnice. Duboko izvan sezone svinjokolje vlasnik butika Goran Jančo došao je na ideju ponuditi sugrađanima svježe čvarke i pogodio! Šest kotluša netom skuhanih hrskavih čvaraka planulo je tijekom prijepodneva za 10 € po kilogramu. Za dobru je domaću grickalicu jednako važan cijeli proces; od obrade sirove masti do održavanja vatre pod kotlušom, doziranja mlijeka i začina te cijeđenja i stiskanja.
Cijena, kažu gurmani, ista je kao u sezoni i posve prihvatljiva za ovu slasnu slavonsku deliciju koja se na pragu ljeta nenadano našla na mnogim đakovačkim tanjurima. Slična iznenađenja za posjetitelje Gradske tržnice Jančo najavljuje i idućih subota, s ciljem populariziranje tradicijske domaće hrane spravljene od svinjskog mesa iz vlastitog uzgoja.