031 811 018 [email protected]

Neopisiva je bila radost na licima mališana koji su nas posjetili na Dan Univerzalovih otvorenih vrata 25. listopada, kada je u našem dvorištu u Nazorovoj 68 boravilo više od 500 vrtićaraca i osnovaca. Djeca su u radoznalom druženju s komunalnim radnicima upoznala najatraktivniji dio mehanizacije, strojeva i alata koji nam pomažu u obavljanju svakodnevnih zadataka u poslovnom segmentu održivoga gospodarenja otpadom i održavanja i uređenja javnih i zelenih površina, a Univerzalova su vrata bila otvorena i svim ostalim građanima koji su ovim događajem dobili priliku zaviriti iza kulisa gradskog komunalca.

Cilj nam je bio potaknuti razumijevanje javnosti za naša stalna nastojanja da predanim radom osnovni komunalni standard Đakovčana učinimo još boljim, a kod malenih pobuditi želju da barem neki među njima kada odrastu postanu komunalci, jer biti komunalni radnik danas znači obavljati naporan i odgovoran, ponekad znojav i prljav, ali častan posao!

– Smisao je ovog događaja sve stanovnike grada i prigradskih naselja dublje upoznati s našim radom, a da to upoznavanje bude zabavnog i edukativnog karaktera, da nam djeca budu što bolji suradnici u vrlo zahtjevnim budućim potrebama za zbrinjavanjem otpada. Nastojat ćemo Dan otvorenih vrata učiniti tradicijom, posebno zbog zanimanja naših najmlađih; da i oni vide da je Univerzal društveno odgovorna tvrtka koja vodi računa o svim sugrađanima. Najmlađi su nam zapravo ciljna skupina jer najlakše mogu usvojiti i prenijeti znanja o razvrstavanju otpada na sve ostale generacije, poručuje Univerzalov direktor Stjepan Ripić.

» FB fotogalerija 1
» FB fotogalerija 2

Skip to content