031 811 018 [email protected]

Vruće ljeto na kontinentu može se učiniti ugodnijim dnevnim odmorom na Gradskim bazenima. Za to nije potrebna nikakva čarobna formula, već samo kupaći kostim, snaga volje i (sezonska) ulaznica. Tako je spas od ponekad nepodnošljive žege u izvrsno pripremljenoj vodi đakovačkog javnog kupališta, zbog čega treba čestitati Univerzalovu timu, uključujući vezovski vikend, pronašlo 20.000 posjetitelja! Bazenska je blagajna dosad zabilježila 1.400 korisnika sezonskih ulaznica i 3.000 izdanih dnevnih narukvica za spust aquaganom u olimpijski bazen u neograničenom broju. Rezultati analize vode za kupanje, koju u oba bazena svaka dva tjedna kontrolira Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, u svim promatranim parametrima potvrđuju njezinu čistoću i izvanrednu kvalitetu, a istaknuti su na Univerzalovim kućicama. Voda je uglavnom temperirana na 26 Celzijevih stupnjeva, što je za desetak stupnjeva manje od temperatura zraka – dovoljno za osvježenje!

– Godinama smo, govorimo li o cijenama i kvaliteti usluge, najpristupačnije i jedno od najposjećenijih javnih kupališta u Slavoniji i Baranji. Iako su malo po malo rasli svi ulazni troškovi poslovanja Gradskih bazena, ulaznice su do ovog ljeta ostale „zamrznute“. Zbog poskupljenja vode, električne energije i opće gospodarske situacije Grad nam je dao suglasnost na nešto više cijene za aktualnu sezonu, no one i dalje nemaju punu ekonomsku vrijednost i prihvatljive su svim kategorijama naših gostiju – djeci, mladima, ali i cijelim obiteljima zahvaljujući obiteljskim ulaznicama. To uostalom dokazuju prve ovosezonske brojke koje su vrlo ohrabrujuće. Traži se svaki slobodni kutak i mjesto više za ručnik, posebno vikendom, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić. Dodaje da se, nastavi li se uočeni trend, možemo nadati novom rekordu, nakon što je lani na Gradskim bazenima s 47.000 posjetitelja ostvarena najuspješnija sezona tijekom njegovih 30 godina postojanja.

Za dnevnu dozu ljetnog užitka nije puno izdvojiti 15 kuna, a neograničeni broj ulaza i bezgranično uživanje zajamčeni su za samo 150 kuna, koliko stoji sezonska ulaznica. Obiteljska sezonska ulaznica košta 300 kuna. Bazeni su otvoreni svakog dana od 10 do 19 sati.