031 811 018 [email protected]

Vruće ljeto na kontinentu može se učiniti ugodnijim dnevnim odmorom na Gradskim bazenima. Za to nije potrebna nikakva čarobna formula, već samo kupaći kostim, snaga volje i (sezonska) ulaznica. Tako je spas od ponekad nepodnošljive žege u izvrsno pripremljenoj vodi đakovačkog javnog kupališta, zbog čega treba čestitati Univerzalovu timu, uključujući vezovski vikend, pronašlo 20.000 posjetitelja! Bazenska je blagajna dosad zabilježila 1.400 korisnika sezonskih ulaznica i 3.000 izdanih dnevnih narukvica za spust aquaganom u olimpijski bazen u neograničenom broju. Rezultati analize vode za kupanje, koju u oba bazena svaka dva tjedna kontrolira Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, u svim promatranim parametrima potvrđuju njezinu čistoću i izvanrednu kvalitetu, a istaknuti su na Univerzalovim kućicama. Voda je uglavnom temperirana na 26 Celzijevih stupnjeva, što je za desetak stupnjeva manje od temperatura zraka – dovoljno za osvježenje!

– Godinama smo, govorimo li o cijenama i kvaliteti usluge, najpristupačnije i jedno od najposjećenijih javnih kupališta u Slavoniji i Baranji. Iako su malo po malo rasli svi ulazni troškovi poslovanja Gradskih bazena, ulaznice su do ovog ljeta ostale „zamrznute“. Zbog poskupljenja vode, električne energije i opće gospodarske situacije Grad nam je dao suglasnost na nešto više cijene za aktualnu sezonu, no one i dalje nemaju punu ekonomsku vrijednost i prihvatljive su svim kategorijama naših gostiju – djeci, mladima, ali i cijelim obiteljima zahvaljujući obiteljskim ulaznicama. To uostalom dokazuju prve ovosezonske brojke koje su vrlo ohrabrujuće. Traži se svaki slobodni kutak i mjesto više za ručnik, posebno vikendom, kaže Univerzalov direktor Stjepan Ripić. Dodaje da se, nastavi li se uočeni trend, možemo nadati novom rekordu, nakon što je lani na Gradskim bazenima s 47.000 posjetitelja ostvarena najuspješnija sezona tijekom njegovih 30 godina postojanja.

Za dnevnu dozu ljetnog užitka nije puno izdvojiti 15 kuna, a neograničeni broj ulaza i bezgranično uživanje zajamčeni su za samo 150 kuna, koliko stoji sezonska ulaznica. Obiteljska sezonska ulaznica košta 300 kuna. Bazeni su otvoreni svakog dana od 10 do 19 sati.

Skip to content