031 811 018 [email protected]

Na subotnjoj svečanosti dodjele oznaka “Proizvodi hrvatskog seljaka” certifikacijski su dokument Udruge hrvatskih tržnica (UHT) primila 54 poljoprivredna gospodarstva s Gradske tržnice. Među njima je pet proizvođača koji su terensku provjeru uzgojnih uvjeta za svoje prehrambene kulture prošli prvi put. Rukovoditeljica Univerzalove Poslovne jedinice Tržnica Ivanka Vargić ponosno ističe kako je Đakovo peto po redu u krugu 18 gradova sudionika certifikacijskoga programa UHT-a, kojim se domaća poljoprivredna proizvodnja potvrđuje, popularizira i čini vidljivijom potrošačima. A osim po službenoj oznaci, autohtone se namirnice prepoznaju po zelenoj pregači, majici i kapi njezinih nositelja.

Čestitajući certificiranima, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Sanja Rogoz Šola kazala je kako je Grad Đakovo kroz četiri mjere netom otvorenog javnog poziva osigurao gotovo 80.000 eura za potporu poljoprivrednicima i ruralnom razvoju i pozvala ih da participiraju u raspodjeli sredstava koja im pripadaju. Predstavnik upravitelja, Univerzalov direktor Stjepan Ripić osvrnuo se na zahtjevne proizvodne uvjete, posebno u ovoj godini, unatoč čemu su, uočio je, tezge popunjene, što govori o uloženom trudu i znanju. – Svi radimo na tome da mijenjamo svoje potrošačke navike i pokušamo kupovati što više domaćih proizvoda s naših gospodarstva, čime potičemo kružnu ekonomiju, poručio je Ripić.

Za predanost domaćoj proizvodnji i stalnu prisutnost na Gradskoj tržnici Univerzal je dodijelio priznanja nositeljima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva Denis Škorvaga (Punitovci), Vinko Privara (Piškorevci) i Luka Šestić (Đakovo) uz polugodišnji besplatni zakup tržnih mjesta.

“Proizvodi hrvatskog seljaka” prvi su put uručeni pod unificiranim suncobranima Gradske tržnice Đakovo, oslikanima novim logotipom. Stilizirano je licitarsko srce u kojemu se smjestila katedrala osmislio sâm Univerzal, a predstavlja licitara kao biljeg tradicije, lokaciju tržnice u srcu grada i blizinu katedrale kao najraširenijeg simbola Đakova, na svega 250 koraka od tržnice. » FB fotogalerija

Skip to content