031 811 018 [email protected]

Veliki su osmjesi krasili lica najmanjih sugrađana koji su se prošlog petka pridružili gradskom komunalcu na Danu otvorenih vrata, priredbi preseljenoj ove jeseni iz Univerzalova dvorišta na parkiralište iza Male crkve. Ondje je Univerzal predstavio svoja najsuvremenija radna vozila, strojeve i alate u službi gospodarenja otpadom i održavanja i uređenja javnih površina. Prikazano je, između ostalog, pranje smeđih posuda na kamionu za biootpad, najsuvremenijem na tržištu, kao i utovar glomaznoga otpada kamionskom kranskom dizalicom, a posebnu je pozornost posjetitelja privukla robotska kosilica na daljinsko upravljanje. Mališani su uživali za upravljačem manjih radnih strojeva, istovremeno se diveći golemim kamionima koji su se našli pred njima, a prvi su ih put doživjeli iz neposredne blizine.

Za Univerzal je to bila prilika promovirati edukativnu dječju slikovnicu „O okolišu ne dvoji, otpad odvoji!“. Njezin je protagonist ježić Uni koji angažirano i odgovorno razvrstava kućni otpad, čemu jednostavnim primjerima podučava čitatelja. Uni se, na oduševljenje posjetitelja, nije zadržao samo između korica slikovnice, već je „oživio“ kao Univerzalova maskota i zaštitni znak gradskog komunalca. Najviše je ježić Uni razgalio najmlađe družeći se, fotografirajući se i igrajući s njima uzbudljive igre spretnosti i poznavanja pravilnoga postupanja s kućnim otpadom, kojima su se djeca učila razvrstavanju. Sve uz animacijski program i zabavu!

Dan otvorenih vrata organizirano je posjetilo više od 700 mališana vrtićke, predškolske i školske dobi. Nitko od njih nije ostao uskraćen za doživljaj Dana Univerzalovih otvorenih vrata i slikovnicu koju je ponio kući. » FB fotogalerija

Skip to content