031 811 018 [email protected]

O niskostima kojima se politički oponenti koriste u blaćenju aktualne gradske vlasti i Univerzalova direktora Stjepana Ripića svjedoči Rješenje Županijskog državnog odvjetništva (ŽDO) u Osijeku, dostavljeno Univerzalu 24. svibnja, kojim je ŽDO odbacilo kaznene prijave Roberta Adrića i Mile Kaselja protiv direktora Ripića.

Adrića i Kaselja na lažno je i neosnovano prijavljivanje Stjepana Ripića motivirala službena istraga protiv ove dvojice zbog višemilijunskih malverzacija na štetu trgovačkog društva Univerzal koju upravo provodi Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Slavonskome Brodu. Zbog toga se prijava tandema Adrić-Kaselj može kategorizirati kao novi u nizu perfidnih pokušaja relativiziranja i prikrivanja istrage nadležnih institucija protiv njih samih.

Javnosti je vjerojatno i od prije poznato kako je Robert Adrić pod istragom zbog kupoprodaje zemljišta na Vitici, čestice gdje je danas Univerzalovo Reciklažno dvorište građevinskog otpada, čime si je zahvaljujući Kaselju priskrbio veliku imovinsku korist, a Mile Kaselj kao osumnjičenik za više kaznenih djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju na štetu trgovačkog društva kojemu je do 2017. bio direktor.

Posljedično, Stjepan Ripić i Univerzal d.o.o. podnijet će kaznenu prijavu protiv Adrića i Kaselja zbog lažnog prijavljivanja, temeljenog na insinuacijama i konstrukcijama nastalima bez realne osnove i iz želje za revanšizmom.

Skip to content